Slaný obdélníkový koláč

 
Doba přípravy: 60 min.
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Rytmus života

Přísady

TĚSTO:
260 g hladké mouky, 100 g droždí, 1/2 lžičky soli, 200 ml vlažné vody, 20 ml olivového oleje

OMÁČKA NA POTŘENÍ:
1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 200 ml kečupu, 1 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, tymián, bazalka), špetka cukru, lžička soli, špetka drceného pepře

NA OBLOŽENÍ:
200 g mražených fazolek, 200 g mražené brokolice, 200 g mražené kukuřice, 200 g vařeného krůtího prsa, 100 g cherry rajčat

Postup

Do misky nasypeme mouku, sůl a rozdrobené droždí. Do středu uděláme důlek, do kterého nalijeme olej a vodu a vše rozmícháme. Těsto důkladně prohněteme a vytvoříme z něj bochánek. Přikryjeme je utěrkou a necháme asi 1 hod. kynout.

Vykynuté těsto válečkem rozválíme na obdelník silný asi 1 cm. Přeneseme jej na vymaštěný plech a rukama zformujeme do obdelníku.

Cibulku nakrájíme najemno, česnek utřeme a vše promícháme s kečupem, bylinkami, cukrem, solí a pepřem. Směsí potřeme těsto.

Na potřené těsto rozdělíme rozmraženou zeleninu (lze použít i čerstvou) a uvařené krůtí maso. Vložíme do trouby a pečeme při 190°C asi 10 min. Hotový koláč podáváme teplý, ozdobený cherry rajčátky a čerstvými bylinkami.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲