Koláč s broskvemi a mandlemi

 
Doba přípravy: 90 min.
Zdroj: Rytmus života

Přísady

TĚSTO:
180 g hery, 1 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 100 g cukru moučky, špetka soli

NÁPLŇ:
500 g měkkého tvarohu, 30 g sypké želatiny, 80 g cukru, 4 půlky kompotovaných broskví, 5 lžic šťávy z kompotu, 350 g malin, máta na ozdobení, 1 lžička strouhaného kokosu, tuk a mouka na formu

Postup

Oddělím žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s ukrem a na kousky nakrájenou změklou herou. Pak po částech přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a solí. Nakonec vmícháme sníh z bílku.

Těsto naplníme do vymazané a vysypené formy a vložíme do vyhřáté trouby. Při 170°C pečeme asi 15-20 min. Hotový korpus vyndáme z formy a necháme vychladnout.

Želatinu připravíme podle návodu a dochutíme ji ještě trochou šťávy z kompotu. Tvaroh utřeme s cukrem a přidáme polovinu připravené želatiny.

Maliny necháme rozmrazit, broskve (kromě jedné půlky na ozdobení) opatrně nakrájíme na kostičky.

Tvarohovou hmotu natřeme na korpus, posypeme ji malinami a kostičkami broskví. Do středu dáme zbylou polovinu broskve a vše přelijeme vychladlou tekutou želatinou a dáme do chladu zatuhnout. Před podáváním koláč posypeme strouhaným kokosem a můžeme ozdobit šlehačkou a lístečky máty.

Tip

Pro tento koláč je vhodná kulatá zoubkovaná forma.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲