Křehké smetanové řezy s broskvemi

 
Doba přípravy: 70 min.
Počet porcí/ks: 24
Zdroj: Rytmus života

Přísady

TĚSTO:
250 g másla, 200 g moučkového cukru, 5 vajec, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce meruňkové marmelády, 250 g hladké mouky, špetka soli

NÁPLŇ:
500 g kompotovaných broskví, 500 ml zakysané smetany, 100 g moučkového cukru, 250 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce meruňkové marmelády, 20 g želatiny, 100 ml šťávy z broskví

Postup

Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl a utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme tak dlouho, až vznikne hladká pěna. Nakonec vmícháme marmeládu a prosátou mouku.

Hotové těsto dáme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou. Povrch uhladíme a v předehřáté troubě při 160°C pečeme asi 40 min.

Upečený korpus necháme vychladnout. Pak na něj rozložíme na čtvrtky nakrájené broskve.

Na broskve nalijeme krém. Připravíme jej smícháním zakysané smetany s moučkovým cukrem, marmeládou a vyšlehanou šlehačkou. Do přichystané směsi přidáme želatinu rozpuštěnou v horké šťávě z broskví a všechno dobře promícháme.

Krém dobře uhladíme a moučník necháme v chladničce nejméně 4 hod. tuhnout. Pak nakrájíme na řezy a ozdobíme meduňkou.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲