Ragú z hlívy ústřičné

 

Přísady

800 g hlívy ústřičné, 100 g slaniny, 30 g másla, 150 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 rajčata, 1 lžice hladké mouky, tymián, sůl, pepř

PŘÍLOHA:
bramborové placičky

Postup

Houby očistíme, vypereme a necháme odkapat.

Slaninu osmahneme, přidáme cibuli, houby, sůl, pepř, prolisovaný česnek, tymián a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 min.

Mezitím si oloupeme rajčata, zbavíme jader a připravíme jíšku z másla a mouky.

Poté směs lehce zatáhneme jíškou, přidáme rajčata a vaříme ještě asi 10-15 min. Nakonec zjemníme smetanou.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲