Pa Pao Fan - Rýžový desert s ovocem

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

100 g čerstvých nebo kompotovaných meruněk (broskví, hroznů, švestek, liči, třešní nebo rambutanu apod.), 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce, 100 g pomerančové dužiny nebo ananasu (popř. tykvový kompot s ananasovou příchutí), 150 g mandlí nebo ořechů, 250 g rýže, 300 ml mléka, 80 g cukru, 10 ml ovocného likéru (nebo rumu), kousek drcené vanilky nebo vanilkový cukr), 20 g želatiny, 2 bílky, olej na vymazání formy, karamelový nebo malinový sirup, případně šlehačka.

Postup

Nejprve v trojnásobném množství vody rozvaříme rýži do kašovité konzistence. Čerstvé (nebo okapané kompotové) a kandované ovoce drobně nakrájíme (asi na velikost rozinky). Mandle nebo ořechy usekáme a přidáme do kašovité rýže spolu s ovocem, rozinkami, mlékem, cukrem, vanilkou, likérem a želatinou namočenou a rozmíchanou ve 100 ml vody. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do rýžové hmoty.

Formu na pudink dobře vytřeme olejem, naplníme připravenou směsí a vaříme 15-20 min. v páře. Vychladlý desert vyklopíme, ozdobíme ovocem a přelijeme karamelovým (event. malinovým) sirupem.

Tip

Nakrájené porce můžeme doplnit ovocem, případně i šlehačkou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)