Pikantní zelná polévka s vepřovým masem a houbami

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

200 g vepřového masa, 300 g bílého zelí, 2 lžíce oleje, podle chuti pálivé papriky, hrstka sušených hub, sůl, špetka vegety nebo glutasolu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 l vývaru nebo vody, lžíce vína, mladá cibulka s natí

Postup

Vepřové maso jemně nakrájíme na nudličky, osmahneme dočervena na oleji, přidáme pálivou papriku. Zalijeme vývarem (lze použít i kostku), přidáme jemně nakrájené zelí, předem namočené houby a povaříme 20 min. Pak přidáme sójovou omáčku, víno, špetku glutasolu, případně sůl. Polévku můžeme připravit i z pekingského zelí, pak ji vaříme jen asi 10-15 min.

Těsně před koncem varu vsypeme drobně nakrájenou mladou cibulku. Povaříme a stáhneme z ohně.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲