Ostrý okurkový salát

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

salátové okurky o váze 500 g, 2-4 čerstvé nebo sušené pálivé papričky (chilli), lžíce oleje

ZÁLIVKA:
lžíce octa, lžíce sójové omáčky, lžička pískového cukru, sůl, pepř, sladká mletá paprika, 50 ml vody

NA OZDOBU:
pažitka nebo petrželka, červená cibule, kapie, kopr, pórek nebo mladá naťová cibulka

Postup

Okurky oloupeme (u mladých skleníkových okurek ponecháme slupku) a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Na oleji opečeme pálivé papričky, vyjmeme je a prochladlý ostrý olej nalijeme na okurky.

Připravíme si zálivku. V šálku rozšleháme ocet se sójovou omáčkou, cukrem, solí, se špetkou čerstvého mletého pepře, sladké mleté papriky a s trochou vody. Když se cukr a sůl rozpustí, přelijeme nakrájené okurky zálivkou. Promícháme a necháme v chladu rozležet.

Salát podáváme vychlazený. Před podáváním jej můžeme ozdobit drobně sekanou pažitkou, petrželkou nebo koprem, případně kroužky červené cibule nebo pórku, mladou cibulovou natí, proužky kapie apod.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲