Mrkvová polévka s kerblíkem

 
Zdroj: Mńam aneb Prima vařečka

Přísady

50 g másla, 250 g nakrájené mrkve, 50 g hladké mouky, 1 l slepičího vývaru, 4 lžíce nasekaného kerblíku, sůl, pepř

NA OZDOBU:
smetana nebo bílý jogurt, stonky kerblíku

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mrkev a na mírném ohni restujeme asi 5 min. Přidáme mouku, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 min.

Polévku necháme vychladnout a rozmixujeme. Přidáme kerblík a opět přivedeme do varu. Podáváme s kopečkem smetany nebo jogurtu a stonky kerblíku.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲