Staročeské točenice

 
Zdroj: Prima vařečka

Přísady

400 g listového těsta, lžička skořice, 4 lžíce drcených ořechů, 1 velká hrst rozinek, 2-3 lžíce krystalového cukru, olej na vytření plechu, pokud nepečeme na pečícím papíru, smetana na potření

Postup

Listové těsto vyválíme do silnější plochy, potřeme olejem, posypeme cukrem, skořicí,předem namočenými a nabobtnalými rozinkami a ořechy. Plát srolujeme a nakrájíme ostrým nožem na plátky - ty dáme na plech s pečícím papírem. Točenice potřeme smetanou a pečeme při teplotě 200°C přibližně 10 min.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲