Pečené uzené maso a zelné knedlíky

 
Autor: p. Sochor
Zdroj: Prima vařečka

Přísady

1,5 kg uzené krkovice, česnek, půl celeru, petržel, mrkev, 2 cibule, kmín, pepř, sádlo

KNEDLÍKY:
200 g vařeného uzeného boku, 100 g slaniny, 670 g veky, 200 g hrubé mouky, sůl, mletý pepř, 3 vejce, mléko, 500 g cibule, 300 g kyselého zelí, 200 g škvarků, 200 g sádla

Postup

Uvařené uzené osušíme, výrazně potřeme česnekem, obalíme v pepři a kmínu či v rozdrceném jalovci nebo v zelených bylinkách dle ročního období a pečeme v horké troubě spolu s nakrájenou petrželí, cibulí a mrkví.

KNEDLÍKY:

Veku nakrájíme na kostky a necháme alespoň 1 den proschnout. Na sádle orestujeme cibuli společně s uzeným bokem a slaninou. Přidáme kyselé zelí a necháme orestovat.

Kostky veky navlhčíme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme vejce a orestovanou směs slaniny, cibule a zelí. Promícháme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme kuličky o váze asi 100 g, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 25-30 min.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)