Jihočeský šmorn se švestkami

 
Zdroj: Prima vařečka

Přísady

300 g dětské krupice, 1,5 l mléka, 1 g soli, 120 g cukru, 3 vejce, 300 g švestek, 40 g máslo

Postup

Dětskou krupici zalijeme mlékem, necháme 2 hod. nabobtnat, přidáme sůl, cukr, žloutky a z bílků vyšlehaný sníh. Směs dáme do máslem vymazaného pekáče, zapečeme a poklademe vidličkou roztrhanými, prohřátými švestkami. Podáváme pocukrované.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲