Maso dvou barev

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

250 g vepřového masa (kýta, plec), špetka soli, 1 vejce, 2 vrchovaté lžičky škrobové moučky (1 lžíci namočíme ve vodě), 250 g vepřových (telecích, drůbežích) jater, 3 lžíce sádla, 150-200 g jemně nakrájeného bílého zelí (paprik, sójových výhonků), 2 stroužky česneku, 1 pálivá paprikča (nebo lžička chilli)

ZÁLIVKA:
2 lžíce desertního vína, lžíce sójové omáčky, špetka cukru, špetka glutasolu nebo vegety, 50 g máčených sušených nebo černých hub, malý šálek vývaru (vody)

Postup

Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky (asi 3 cm silné) po vlákně a překrojíme na kousky o velikosti sousta. V misce je promícháme s rozšlehaným vejcem a s namočeným škrobem, mírně osolíme a necháme chvilku odležet. Játra nakrájíme podobně a v jiné misce smícháme se škrobovou moučkou. Zelí jemně nakrájíme, spaříme vroucí vodou a dáme okapat. Česnek nakrájíme na plátky, stejně tak pálivou papriku. Připravíme si do hrnku zálivku z uvedeným přísad.

Na hlubší pánvi rozpálíme sádlo, opečemen nejprve vepřové plátky z obou stran, vyjmeme a dáme zatím stranou, pak opečeme plátky jater, nakonec spařené zelí. Vrátíme na pánev osmažené vepřové maso i játra, přidáme pálivou papriku a česnek a zalijeme vše připravenou zálivkou. Podusíme na mírném ohni několik minut. Zakápneme červeným olejem (olej s pálivou paprikou).

Podáváme s rýží nebo těstovinami. Doplníme zeleninovým salátem.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲