Šuang-si - štěstí

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

500 g hovězí roštěné nebo svíčkové, vejce, sůl, lžička škrobové moučky,2-4 lžíce sádla, 5 žampiónů nebo jiných hub (čerstvé nebo sterilované), lžíce sušených černých hub, šálek nakrájeného bílého zelí, špenátu nebo mangoldu, několik plátků čerstvého zázvoru nebo lžička mletého, 1 kapie, 1-2 stroužky česneku, špetka pálivé papriky, 100 ml vývaru (i z kostky)

ZÁLIVKA:
2 lžíce desertního vína, lžíce sójové omáčky, lžička cukru, špetka glutasolu nebo vegety, lžička škrobové moučky

Postup

Maso nakrájíme na nudličky a ty překrojíme na kousky o velikosti sousta. Maso smícháme s vejcem, škrobovou moučkou a solí.

Na pávni zahřejeme 2 lžíce sádla, rychle opečeme maso dorůžova, vyjmeme je a dáme stranou. Ke zbylému sádlu přidáme ještě jednu lžíci sádla a zahřejeme. Do rozehřátého sádla dáme na plátky nakrájené žampióny, nasekané předem namočené houby, zelí, zázvor, na kostičky nakrájenou kapii, plátky česneku, pálivou papriku a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak přidáme maso, zalijeme vývarem a ještě podusíme nakolik minut.

V hrnku smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, škrob a glutasol a zamícháme do směsi masa a zeleniny na pánvi. Ještě chvíli podusíme za stálého míchání. Podle chuti dosolíme.

Podáváme s rýží nebo těstovinami a doplníme zeleninovým salátem.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲