Jahodový dezert

 
Doba přípravy: 30 min.
Počet porcí/ks: 4

Přísady

1 krabička čerstvých nebo mražených jahod, 500 ml mléka, 1 žloutek, 50 g másla, 1 balíček vanilkového pudingu, 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka

Postup

Pudingový prášek a žloutek rozmícháme ve studeném mléce a šleháme na mírném ohni. Od bodu varu necháme vařit jen asi 1/2 minuty. Potom přidáme kondenzované mléko a máslo, dobře rozmícháme, a jakmile se máslo rozpustí, odstavíme a dáme částečně zchladnout.

Na dno kompotové misky nebo poháru dáme po lžíci rozpůlených jahod, zalijeme připraveným pudingovým krémem a prokládáme jahodami. Povrch ozdobíme celou jahodou, případně snítkou máty.

Tip

Můžeme posypat strouhanými ořechy, čokoládou nebo přidat šlehačku.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲