Čokoládová zmrzlina

 

Přísady

6 žloutků, 200 g cukru, 4 tabulky čokolády, 500 ml mléka, 200 ml smetany, vanilkový cukr

Postup

Oddělíme žloutky od bílků a bílky dáme stranou na přípravu sněhu. Žloutky dáme do hrnečku a rozmícháme s cukrem a mlékem, přidáme nastrouhanou čokoládu a vzniklou směs ve vodní lázni zahříváme, ale nenecháme vařit! Potom stáhneme a necháme vychladnout.

Z bílků ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme jí do vychladlé směsi a necháme mrazit.

Tip

Pokud nemáme zmrzlinový stroj je dobré zmrzlinu během mražení občas promíchat.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲