Jiná rybí polévka

 
Zdroj: Prima vařečka 2004/244

Přísady

300 g rybího filé z tresky, 50 g másla, 2 cibule, 1 mrkev, 3 rajčata, 2 papriky, malé balení rajského protlaku nebo rajské šťávy, sůl, pepř, 1 citrón, 3 lžíce oleje, 100 ml kysané smetany, snítka kopru, petrželka

Postup

Cibuli orestujeme na oleji, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, kousky papriky a na nudličky nakrájenou mrkev. Chvilku restujeme, přidáme protlak, promícháme a zalijeme vývarem z tresky. Osolíme a přidáme dva plátky citrónu. Zakápneme šťávou ze zbylého citrónu a zvolna necháme vařit.

V pánvi na másle opečeme osolené kousky rybího filé. Ty pak vložíme do polévky a krátce povaříme. Z hotové polévky vyjmeme před podáváním plátky citrónů, porce opepříme a doplníme lžící kysané smetany. Zdobíme sekaným koprem a petrželkou.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲