Ořechové kopečky

 
Doba přípravy: 60 min.
Zdroj: Prima vařečka 2004/258

Přísady

100 g másla, 30 g cukru, sůl, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 50 g mletých vlašských ořechů, 50 g mletých mandlí, 150 g hladké mouky, 50 g mléčné čokolády, jádra vlašských ořechů, 250 g cukru

Postup

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Utřeme sůl, vanilkový cukr a žloutek, vmícháme ořechy, mandle a mouku a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme asi 45 kuliček o průměru 2 cm. Kuličky vyrovnáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 150 stupňů.

Po vychladnutí kopečků si rozpustíme čokoládu v horké vodní lázni, spodní stranu jader vlašských ořechů potřeme čokoládou a jádra přilepíme na kopečky. Cukr necháme zkaramelizovat a lžičkou rozdělíme na ořechy.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲