Čokoládové bezé

 
Zdroj: Prima vařečka 2004/258

Přísady

KŘEHKÉ TĚSTO:
75 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g cukru, 1 vejce

PĚNOVÉ KOPEČKY:
3 bílky, 150 g moučkového cukru, citrónová šťáva,

100 g strouhané čokolády, 50 ml smetany, 1 lžíce kakaa na posypání

Postup

Z cukru, vejce, másla a mouky vypracujeme těsto. Vytvarujeme je do koule, zabalíme do fólie a uložíme asi na 30 min. do chladu.

Mezitím si připravíme kopečky. Šleháme bílky s citrónovou šťávou a za stálého přisypávání cukru ušleháme. Vyšlehanou pěnu stříkáme na plech a tvoříme cca 16 kopečků, které dáme na 60 min. do trouby sušit.

Vyndáme připravené těsto, vyválíme z něj placku a vypíchneme 16 koleček, které pečeme na plechu asi 10 min. při 180°C.

Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni a po vychladnutí rozdělíme na kolečka. Na ně přiložíme pěnový kopeček a povrch posypeme kakaem s moučkovým cukrem.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲