Reklama
Zde může být i vaše reklama!

Vaječná tlačenka

 
Počet porcí/ks: 6
Zdroj: Prima jízda 11. 6. 2006

Přísady

2 lžíce vinného octa, 1 jarní cibulka, 1 řapíkatý celer, 2 sterilované okurky, 1 menší mrkev, 40 g hrášku (mraženého či sterilovaného), ½ červené papriky, 1 chilli paprička, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžíce plnotučné hořčice, ½ lžičky saturejky, ½ lžičky kurkumy, špetka tymiánu, ½ lžičky hořčičných semínek, sůl a pepř dle chuti, 250 g majonézy, 6 vajec uvařených natvrdo, 200 g šunky, 250 ml vody, 20 g želatiny

Postup

Na pánvi si zahřejeme ocet, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev, celer, papriku a chilli papričku: Povaříme za mírné teploty, až nám zelenina změkne. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, hrášek, vše promícháme a dáme do větší mísy. Do zeleniny vmícháme hořčici, majonézu, saturejku, tymián, kurkumu, hořčičné semínka, na kostičky nakrájená vejce a šunku.

V malém kastrůlku přivedeme k varu 150 ml vody, odstavíme, přimícháme postupně želatinu, pak ještě přidáme 100 ml studené vody, promícháme a nalijeme na směs v míse. Ochutíme solí a pepřem a přelijeme do formy tvaru hřbetu. Dáme do ledničky na 2 hod. vychladit, vyklopíme a krájíme.

Tip

Pro zvýraznění chuti můžeme místo vody dát masový bujón.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)