Podobné recepty

Špenátové noky s parmezánem

 
Autor: Luděk a Adriana Sobotovi
Zdroj: Prima vařečka 2004/265

Přísady

listový špenát (čerstvý), nízkotučný tvaroh, celozrnná mouka (polohrubá), 3 žloutky, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 3 sáčky parmezánu, zeleninové koření, zakysaná smetana, česnek

Postup

Listový špenát omyjeme a asi na 1 min. hodíme do vroucí vody. Necháme vychladnout a rozsekáme ho. Přidáme tvaroh, žloutky, sůl, pepř, namletý muškátový oříšek a přisypeme mouku - tolik, aby se hmota nelepila. Vytvarujeme noky, které hodíme do vroucí vody od špenátu a vaříme cca 3 min. Noky scedíme, dáme na pekáč, posypeme parmezánem a zapékáme v předem rozpálené troubě při 250°C asi 4 min.

Z rozmačkaného česneku, polévkového koření a zakysané smetany připravíme omáčku.

Tip

Jako přílohu podáváme zeleninový salát.

 
HodnoceníPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲