Jehněčí pečeně s česnekem a rozmarýnem

 

Přísady

8 stroužků česneku, 1,4 kg jehněčích zad, 8 větviček rozmarýnu, sůl, pepř, olivový olej, 1 lžíce rybízového (jablečného) džemu, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml vývaru

Postup

Stroužky česneku vaříme ve vroucí vodě asi 2 min. Konce jehněčích kostí očistíme, osolíme, okořeníme, vložíme do něj rozmarýn a kosti k sobě svážeme. Mezi každou kost vložíme stroužek česneku.

Pečeme podložené rozmarýnem v předem vyhřáté troubě při teplotě 200°C na každých 450 g 20 min. a ještě 20 min. navíc. Potíráme olejem a džemem z černého rybízu, podléváme vývarem. Na konci šťávu zredukujeme.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)