Velikonoční nádivka

 
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Prima jízda 13.4.06

Přísady

500 g vepřové plece, 1 lžička šalvěje, 250 g uzeného bůčku nebo uzené krkovice, 1 lžička tymiánu, 6 vajec, 4 rohlíky, 1/4 l mléka, 3-4 lžíce strouhanky, pepř, sůl, muškátový květ, 2 lžíce nasekaných kopřiv, 2 lžíce nasekané petržele

Postup

Masa uvaříme, každé zvlášť. Do vody s vepřovou plecí přidáme 1 lžičku šalvěje. Do vody s uzeným bůčkem nebo krkovicí přidáme jednu lžičku tymiánu.

Po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou žemli, mléko, nasekanou petržel, kopřivy a strouhanku. Dochutíme pepřem, solí, muškátovým květem a přidáme žloutky. S bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme do směsi a nádivku dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Dáme péci při teplotě 180°C cca 30 minut.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲