Velikonoční pinca

 
Zdroj: Party s kuchařem 2006/64

Přísady

500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 3 žloutky, 70 g másla, 3 lžíce medu, 20 g droždí, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 150 g rozinek, 50 g mandlí, strouhanka, máslo na vymazání, sůl

Postup

Z droždí, lžičky medu, teplého mléka a mouky si připravíme kvásek.

Máslo, med a žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme do mísy k mouce, dodáme kvásek a ostatní ingredience. Vypracujeme těsto, které se nesmí lepit ani na vařečku ani na mísu. Nakonec přidáme rozinky. Necháme vykynout.

Pak těsto vložíme do silně máslem vymazané a nasekanými mandlemi a strouhankou vysypané formy. V ní necháme ještě asi 20 min. kynout a pak ve středně rozehřáté troubě pečeme asi 45 min. Po vyklopení již jen pocukrujeme.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲