Mandlový věnec

 
Doba přípravy: 100 min.
Zdroj: Párty s kuchařem 2006/72

Přísady

250 ml mléka, 300 g bezlepkové směsi, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g másla, 50 g oleje, 2 vejce, 5 g soli, 1 balíček droždí, 3 g xantanové gumy, 60 g plátků mandlí, citrónová kůra, citrónová šťáva

Postup

Bezlepkovou mouku smícháme s cukrem, xantanovou gumou a solí, přidáme vzešlé droždí, mléko, vejce, olej, máslo, citrónovou kůru a šťávu, promísíme a nakonec vmícháme mandle. Těsto dáme do vymazané formy vysypané mandlemi. Necháme asi 40 min. dobře nakynout, pak pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 min.

 
HodnoceníPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲