Velikonoční chlebíček

 
Doba přípravy: 90 min.
Zdroj: Párty s kuchařem 2006/72

Přísady

200 g bezlepkové směsi, 50 g pohankové mouky, 150 ml bílého vína, 100 ml oleje, 1 sušené droždí, 1 lžička moučkového cukru, 100 g šunky, 1 červená kapie, 4 syrová vejce, 1/2 lžičky soli, 100 g strouhaného sýra, 100 g slunečnicových semínek, 5 vajec na tvrdo, tymián, majoránka

Postup

Smícháme bezlepkovou směs a pohankovou mouku, přidáme droždí, cukr, sůl, vejce, přilijeme víno a olej. Vše propracujeme, pak vmícháme šunku, kapii, strouhaný sýr, slunečnicová semínka, bylinky a nakonec opatrně vmícháme hrubě nasekaná uvařená vejce.

Těsto vlijeme do formy, povrch uhladíme stěrkou, a necháme asi 20 min. kynout v teple. Pečeme při teplotě cca 200°C asi 40 min.

 
HodnoceníPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲