Podobné recepty

Zelené fazolky ve smetanové omáčce a gratinované brambory

 
Zdroj: Prima vařečka 2005/126 (6. 6.)

Přísady

FAZOLKY:
600 g zelených fazolek, 15 ml zakysané smetany, 15 ml sladké smetany, 100 g másla, 100 ml mléka, 3 lžíce sekaného kopru, 2 lžíce octa, cukr, hladká mouka, pepř, sůl

GRATINOVANÉ BRAMBORY:
700 g vařených brambor, 250 g sýra ementál, 80 g másla, 100 ml smetany, pepř, sůl, čerstvá petrželka

Postup

Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě.

Ze smetany a mléka připravíme sladkokyselou omáčku, kterou zahustíme moukou a osolíme. Smícháme s fazolkami.

Uvařené brambory nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme a vše klademe po vrstvách do vymazané zapékací mísy. Poslední vrstvu pokropíme rozpuštěným máslem.

Po zapečení v troubě zakapeme smetanou. Zdobíme nasekanou petrželkou.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲