Krémová polévka z dýně Hokkaido sypaná sezamem

 
Doba přípravy: 90 min.
Zdroj: Párty s kuchařem 2006/051 (21. 3.)

Přísady

1 střední dýně Hokkaido, 2 cibule, sezamový nebo olivový olej, 1 l vývaru, sůl, přírodní sójová omáčka, sójová smetana, sezamová semínka

Postup

Důkladně umytou dýni rozkrojíme na dvě půlky, lžící vydlabeme pryč semínka a dýni nakrájíme na velké kusy. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme dýni. Společně restujeme, poté přilijeme zeleninový vývar, osolíme a asi 30 min. povaříme, než dýně změkne. Poté rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme přírodní sójovou omáčkou. Na talířích ozdobíme smetanou a posypeme opraženým sezamem.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)