Reklama
Zde může být i vaše reklama!

Špagety Carbonara

 
Autor: Jiří Ježek
Zdroj: Prima vařečka 2005/015 (19. 2.)

Přísady

300 g špaget, 150 g anglické slaniny, 100 g čerstvých žampiónů, 50 g parmazánu, 4 lžíce bílého vína, 2 vejce, 1 lžíce smetany, 2 stroužky česneku, petrželovou nať, sůl, drcený pepř

Postup

Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 min. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampióny a nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a zalijeme vínem. Vaříme až se tekutina odpaří. V hrnku nebo misce rozmícháme dvě vejce, lžíci smetany, většinu parmazánu, drcený pepř a sůl. Na předehřátý hlubší talíř dáme scezené, okapané špagety (musí být horké), přidáme směs z pánve, zalijeme rozmíchanou směsí z hrnku, promícháme, posypeme nasekanou petrželkou a zbytkem parmazánu a podáváme.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲