Smažená jablka v pivním těstíčku

 
Zdroj: Prima vařečka 2006/293 (24.1.)

Přísady

500 g jablek, 250 g hladké mouky, 3 vejce, 200 ml světlého piva, skořicový cukr, sůl, olej, čokoládová poleva

Postup

Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky a zbavíme jadřince. Připravíme si pivní těstíčko z piva, žloutků, soli a mouky. Dále ušleháme z bílků sníh, který vmícháme do těstíčka. Ve směsi namáčíme jablka a pečeme dozlatova.

Hotová, na ubrousku okapaná jablka posypeme cukrem smíchaným se skořicí a ozdobíme čokoládovou polevou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲