Babiččina velikonoční nádivka

 
Autor: Jitka Kocurová
Zdroj: Prima vařečka 2005/046 (20. 3.)

Přísady

1 kg uzeného masa - krkovicem, 20 vajec, hrst majoránky, 3 hrsti strouhanky, cca 1/2 l vývaru z masa, hrst nasekaných kopřiv, 2 stroužky česneku, sůl, sádlo a hrubá mouka na vymazání plechu

Postup

Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Vejce s majoránkou rozmixujeme do pěny. Přidáme strouhanku, 3 naběračky vlažného vývaru z masa, stružky česneku, nasekané kopřivy a nakrájené maso. Dle chuti osolíme, popřípadě ještě zahustíme strouhankou. Směs vylijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme pozvolna asi 1,5 hod. v troubě.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲