Višňová polévka

 
Doba přípravy: 60 min.
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Prima vařečka 2004/254 (16. 12.)

Přísady

600 g kompotovaných višní, 200 ml bílého vína, 200 g cukru, 1 kousek celé skořice, 1 badyán, 50 ml griotky

NOKY:
250 g měkkého tvarohu, 150 ml mléka, 100 g cukru, 1 lžíce škrobové moučky, 20 g želatiny, citrónová kůra

Postup

Višně odpeckujeme a necháme okapat. Víno povaříme s cukrem, kořením a višňovou šťávou, přidáme višně, velmi zvolna necháme 10 min. povařit.

Do studeného mléka rozmícháme škrobovou moučku a na rendlíku vedeme za stálého míchání k varu a vaříme do zhoustnutí. Tvaroh vyšleháme s cukrem, želatinou, hustým škrobovým mlékem a citrónovou kůrou a necháme prochladnout.

Ovocnou polévku navoníme trochou likéru a naléváme do šálků. Na ně klademe nočky vykrájené z tvarohové hmoty za pomocí lžiček. Zdobíme lístky meduňky.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲