Kulajda podle Venduly Svobodové

 
Autor: Vendula Svobodová
Zdroj: Prima vařečka 2004/189

Přísady

čerstvé houby, 5 velkých brambor, 1 zakysaná smetana, 1 obyčejná smetana, 10 vajec, máslo, olej, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, polévkové koření, chilli, ocet, citrón, hladká mouka, houbový bujón

Postup

Nakrájené houby osmažíme na oleji a kousku másla. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme houbovým bujónem a vaříme dokud brambory nezměknou. Poté zalijeme zakysanou a obyčejnou smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a chvilku povaříme. Nakonec polévku odstavíme a přidáme celá rozklepnutá vejce. Až vejce dojdou, ochutíme octem a citrónem a podle chuti okořeníme.

 
HodnoceníPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲