Reklama
Zde může být i vaše reklama!

Bramborové košíčky – Paniers de pommes de terre

 
Zdroj: Prima vařečka 2006/292

Přísady

1000 g oloupaných syrových brambor, sůl, olej na fritování

BROKOLICOVÁ NÁPLŇ S PLÍSŇOVÝM SÝREM:
500 g brokolice, 250 g plísňového sýra, sůl, čerstvá petrželka

NÁPLŇ Z HLÍVY, ŠUNKY A LIBEČKU:
80 g hlívy ústřičné, 150 g šunky, 50 g másla, 4 vejce, bílý pepř, sůl, 1/2 lžíce čerstvého libečku

Postup

Syrové brambory nakrájíme na tenké plátky nebo na nudličky a dáme je na savý papír, aby ztratily vlhkost.

Vezmeme 2 drátěné cedníky (zhruba velikosti čajového sítka) - jeden větší, druhý menší. Nudličkami vyložíme větší cedník. Jemně přitlačíme menším cedníkem a dáme do fritézy o teplotě 175°C na 4 minuty.

Vzniklý košíček vyjmeme a dáme na savý papír odsát přebytečný tuk.

NÁPLNĚ:

Omytou brokolici rozdělíme na stejně velké růžičky a dáme krátce povařit do nesolené vody. Mezitím si nastrouháme plísňový sýr – nivu. Brokolici slijeme, necháme okapat a osolíme.

Do připravených košíčku klademe směs brokolice a plísňového sýra. Nahoře ozdobíme petrželkou.

Čerstvou hlívu nakrájíme na proužky, stejně tak i šunku. Rozpustíme si máslo a houby spolu se šunkou na něm orestujeme. Přidáme nadrobno nasekaný libeček a vmícháme vajíčka tak, aby se vytvořila hustá směs. Opepříme, osolíme a lžící plníme připravené košíčky.

 
HodnoceníPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲