Játra na tymiánu

 

Přísady

450 g malých brambor, 2 lžíce oleje, 350 g drůbežích jater, pepř, sůl, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 velké jablko, tymián

Postup

Brambory oloupeme a vcelku vaříme 10-15 min. do poloměkka. Slijeme a rozpůlíme. V pánvi na oleji dozlatova opečeme. Plátky jater okořeníme a zprudka opečeme dozlatova. Do zbylého výpeku dáme slaninu, cibuli, česnek, tymián, nastrouhané jablko a vše dozlatova orestujeme. Ke směsi přidáme již orestované brambory a játra, trochu podlijeme a dusíme do změknutí brambor. Dochutíme a podáváme.

 
HodnoceníPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲