Tomatová polévka

 

Přísady

2 cibule, 1 malá karotka, 30 g másla, 250 g rajčat, 150 g rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 900 ml hovězího vývaru, 1 stroužek česneku, 100 g pórku, snítka tymiánu, 150 g zakysané smetany, sůl, bílý pepř, cukr, ocet

Postup

Na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle. Rajčata nakrájíme nadrobno a spolu s protlakem přidáme k zelenině a necháme několik minut podusit. Zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, rozmícháme do hladka, přidáme pórek, celer na kostičky, tymián a necháme asi 1/2 hod. vařit. Dochutíme solí, cukrem, octem, prolisujeme přes jemné sítko a zjemníme smetanou.

Zbytek rajských přelijeme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme do hotové polévky.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲