Bramborový nákyp s masem

 

Přísady

1 kg brambor, 80 g másla, 1/8 l mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek, sladká paprika, 1/2 kg mletého masa (hovězí a vepřové 1:1), 2 vejce, 1 cibule, 2 lžičky strouhanky, tvrdý sýr, provensálské koření

Postup

Z brambor připravíme bramborovou kaši, kterou dle chuti ochutíme muškátovým oříškem.

Maso smícháme s jemně nasekanou cibulí a vejci, osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku.

Do tukem vymazané zapékací misky klademe vrstvu bramborové kaše, masové směsi a zbytek bramborové kaše. Posypeme připravenou strouhankou s provensálským kořením.

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲