Jourbonbony

 

Přísady

500 g tmavé čokolády, 500 g bílé čokolády

NÁPLŇ:
250 g másla, 100 g moučkového cukru, likér, pražené ořechy, nakládané třešně, kokos

Postup

V mrazáku si předchladíme formu. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu, nalijeme do formy a rozetřeme po stěnách, aby se vytvořila skořápka bonbonu. Dáme do mrazáku ztuhnout.

Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme likér a kokos a mícháme až vznikne hustý krém, kterým plníme ztuhlé skořápky z čokolády. Do náplně vložíme ořech nebo třešeň a zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Srovnáme do roviny s okrajem formy a dáme do mrazáku asi na 15-20 min.

Tip

Jako formu lze použít např. formu na led.

Můžeme použít i hotové náplně např. Nutelu

 
HodnoceníPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)
 ▲ Doporučujeme moderní kuchyňské potřeby od Tescomy. ▲