8 vepřových kotlet, sůl, pepř,
300 g cibule, 250 g žampiónů, 2 lžíce oleje, 1/8 l masového vývaru, 140 g kečupu, 1 lžíce kari, 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l smetany
Kotlety osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka a houby rozpůlíme. Kotlety naskládáme na výšku do zapékací misky. Vývar svaříme na husto spolu s kari, kečupem, vypečenou šťávou, přidáme cibuli, dochutíme a nalijeme na kotlety.
Na másle zpěníme houby a vyjmeme. Výpek zahustíme moukou, přilijeme smetanu a uvaříme hustou omáčku, do které vložíme houby, osolíme a opepříme. Zalijeme kotlety a krátce zapečeme.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)