TĚSTO:
300 g hrubé mouky, 30 g solamylu, špetka soli, 150 g másla, 2 vejce, voda dle potřeby
NÁPLŇ:
30 g másla, 1 lžíce polohrubé mouky, svazek mladé cibulky, 120 ml vývaru, 4 lžíce smetany na šlehání, 100 g žampiónů, sůl, pepř, kari, svazek kudrnky, červená paprika a zelená nať na ozdobu
Prosijeme mouku se solamylem a solí, přidáme změklé máslo, jedno vejce a trochu vody. Tužší těsto dáme na dvě hodiny do chladničky.
Osmahneme najemno nasekanou cibulku. Zaprášíme ji moukou, osmahneme a zalijeme vývarem a smetanou. Krátce povaříme, přidáme sůl a po špetce pepře, kari a zázvoru. Maso nakrájíme na kousky a žampióny na plátky. Vše vložíme do smetanového základu, prohřejeme, okořeníme petrželkou a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na válu na plát silný 3-4 mm. Pomocí skleničky vypíchneme kolečka. Do středu poloviny koleček dáme trochu připravené náplně. Rozšlehaným bílkem potřeme okraje koleček, přikryjeme nenaplněným kolečkem a přitiskneme.
Taštičky potřeme rozšlehaným žloutkem a horní část nastřihneme do křížku. Přendáme na vymazaný plech a pečeme při 180°C dozlatova.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)