1/2 kuřete, 1 lžíce soli, mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, brokolice), 50 g másla, 60 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 lžička kari, petrželová nať, špetka mletého pepře, 1 lžička vegety
Pečlivě očištěné a opláchnuté kuře zalijeme asi 1,5 l vody, mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Kuře vaříme při mírné teplotě zvolna asi 30 min. doměkka. Maso vyndáme z vývaru a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes síto.
Máslo necháme rozpustit, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přidáme kari a jíšku zalijeme vývarem. Vše prošleháme a necháme povařit. Potom přidáme mléko a mraženou zeleninu.
Polévku vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 15 min. Uvařené kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Maso dáváme do polévky jako vložku. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo vegetou. Zdobíme čerstvými bylinkami (petrželkou nebo kerblíkem).
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)