Kuřecí polévka s kari

 
Doba přípravy: 80 min.
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Rytmus života

Přísady

1/2 kuřete, 1 lžíce soli, mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, brokolice), 50 g másla, 60 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 lžička kari, petrželová nať, špetka mletého pepře, 1 lžička vegety

Postup

Pečlivě očištěné a opláchnuté kuře zalijeme asi 1,5 l vody, mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Kuře vaříme při mírné teplotě zvolna asi 30 min. doměkka. Maso vyndáme z vývaru a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes síto.

Máslo necháme rozpustit, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přidáme kari a jíšku zalijeme vývarem. Vše prošleháme a necháme povařit. Potom přidáme mléko a mraženou zeleninu.

Polévku vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 15 min. Uvařené kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Maso dáváme do polévky jako vložku. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo vegetou. Zdobíme čerstvými bylinkami (petrželkou nebo kerblíkem).

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPoloviční hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)