4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 100 g prorostlé slaniny, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce kečupu, 3 lžíce bílého vína, 1/8 l masového vývaru, 1/4 l kysané smetany, 2 zelené papriky, 2 pálivé papriky, 100 g žampiónů
Maso obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli, přidáme kečup, bílé víno, vývar a smetanu. Zpět vložíme řízky se slaninou a dusíme při nízké teplotě. Občas obrátíme.
Papriku nakrájíme na nudličky, houby na plátky, rozložíme na řízky a společně dusíme posledních 10 min. před podáváním. Na závěr dochutíme.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)