12 větších žampiónů (3 ks na porci), 4 vejce, 200 g drůbežích jater, svazek cibulky, 1 barevná paprika, lžička soli, špetka tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 50 g másla, špetka pepře, čerstvé bylinky na ozdobu
Žampióny očistíme, oloupeme a nožičky odkrojíme. Hlavičky žampiónů dáme do pekáčku, lehce zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 5-8 min. v troubě předehřáté na 140°C.
Drůbeží játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a játra zprudka krátce opečeme.
Papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky, které spolu s nakrájenou cibulkou přidáme do pánve k již orestovaným játrům. Vše opečeme, osolíme a zamícháme. Směs okořeníme tymiánem a mletým pepřem.
Připravenou vaječnou směsí naplníme opečené hlavičky žampiónů a při podávání zdobíme čerstvými bylinkami.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)