Salát s kuřecím masem

 
Doba přípravy: 45 min.
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Rytmus života

Přísady

2 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na drůbež, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička kečupu, 1/2 lžičky hnědého cukru, 1/3 lžičky drceného barevného pepře, 400 g kuřecích prsíček, 1 hlávkový salát, 200 g mražené kukuřice, 4 rajčata, 200 g mražených zelených fazolek, 250 ml zakysané smetany, 1 stroužek česneku, čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, bazalka), sůl

Postup

V míse smícháme olivový olej, koření na drůbež, sójovou omáčku, kečup a pepř. Kuřecí prsíčka omyjeme a vložíme do připravené marinády a necháme přes noc v chladu marinovat.

Druhý den vyjmeme maso z marinády a opečeme je z obou stran na grilu. Hotová prsíčka uchováme v teple.

Salát rozebereme na jednotlivé listy. Mraženou kukuřici a fazolky vysypeme do mísy a necháme povolit v pokojové teplotě. Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Všechnu zeleninu naskládáme do velké salátové mísy.

Česnek utřeme. Bylinky necháme okapat. Do smetany rozmícháme utřený česnek a můžeme přidat i část usekaných bylinek. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a zlehka vmícháme do zeleninového salátu. Zalijeme připraveným dresinkem a ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s pečivem.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPoloviční hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)