Rybičky v aspiku pro labužníky

 
Doba přípravy: 50 min.
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Rytmus života

Přísady

300 g kyselých rybiček, 150 g sterilovaných okurek, petrželka, kopr, 1 mrkev 150 g celeru, 1 mladá cibulka, 1 červená paprika, 5 křepelčích vajíček, 500 ml masového vývaru, 20 g želatiny, 4 lžíce octa, sůl, špetka drceného pepře, 4 lžíce jogurtu, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička kečupu, 1 lžička vegety

Postup

Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme, Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uvaříme je ve vývaru doměkka. Vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem. Přidáme želatinu, ve vývaru ji rozpustíme a zahřejeme na 80°C.

Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, a necháme důkladně zatuhnout.

Na vrstvu aspiku naskládáme nudličky zeleniny, nakrájenou sterilovanou okurku, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme zatuhnout.

Rybičky v aspiku podáváme přelité jogurtovou omáčkou, kterou si připravíme promícháním jogurtu, olivového oleje, lžičky kečupu a lžičky vegety.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)