400 g filé s kůží, 1 bobkový list, sůl, 1 cibule, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 200 ml bílého vína, svazek ředkviček, 1 zelený salát, snítka bazalky, snítka kopru, 100 g sterilované řepy, 80 g sterilovaného celeru, 100 g sterilovaných okurek, 150 g bílého jogurtu, 1 citrón, špetka drceného pepře, 1 lžička strouhaného křenu
Na salát použijeme filety z ryb, které mají bílé maso, jako je muréna nebo plotice. Rybí filety důkladně očistíme, omyjeme a bložíme do vroucí osolené vody, ochucené bílým vínem a divokým kořením. Přidáme nakrájenou cibuli a rybu uvaříme doměkka.
Uvřené rybí maso vyjmeme, necháme okapat, vychladnout a pak rozkrájíme na větší kousky. Lehce je promícháme s nakrájenými ředkvičkami, sterilovanou řepou, celerem a okurkami. Listy hlávkového salátu, kopr a bazalku opláchneme, natrháme na kousky a přidáme do salátu.
Bílý jogurt ochutíme citrónovou šťávou, strouhaným křenem, drceným pepřem a solí. Rybí salát potom touto zálivkou přelijeme a vše dobře promícháme. Podáváme s pečivem.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)