Salát z řapíkatého celeru

 
Doba přípravy: 20 min.
Počet porcí/ks: 4
Zdroj: Rytmus života

Přísady

400 g řapíkatého celeru, 100 g malých rajčátek, 4 lžíce oleje, 4 lžíce octa, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 lžička červené papriky, pepř, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 pomeranč, 150 ml zakysané smetany

Postup

Řapíkatý celer opláchneme a necháme okapat. Rajčátka omyjeme a osušíme. Celer nakrájíme na malé hranolky a rajčátka rozkrojíme na poloviny. Zeleninu promícháme a dáme do misek. Pomeranč důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k zelenině a zlehka promícháme.

Do mísy nalijeme olej, ocet, sůl, pepř a cukr a vidličkou prošleháme. Dresinkem zalijeme připravený salát a necháme dobře vychladit.

Mezitím promícháme zakysanou smetanu s červenou paprikou. Na pánvi nasucho opečeme slunečnicová semínka.

Vychlazený salát přelijeme zakysanou smetanou ochucenou červenou paprikou a posypeme slunečnicovými semínky.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)