400 g řapíkatého celeru, 100 g malých rajčátek, 4 lžíce oleje, 4 lžíce octa, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 lžička červené papriky, pepř, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 pomeranč, 150 ml zakysané smetany
Řapíkatý celer opláchneme a necháme okapat. Rajčátka omyjeme a osušíme. Celer nakrájíme na malé hranolky a rajčátka rozkrojíme na poloviny. Zeleninu promícháme a dáme do misek. Pomeranč důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme k zelenině a zlehka promícháme.
Do mísy nalijeme olej, ocet, sůl, pepř a cukr a vidličkou prošleháme. Dresinkem zalijeme připravený salát a necháme dobře vychladit.
Mezitím promícháme zakysanou smetanu s červenou paprikou. Na pánvi nasucho opečeme slunečnicová semínka.
Vychlazený salát přelijeme zakysanou smetanou ochucenou červenou paprikou a posypeme slunečnicovými semínky.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)