200 g vařených vlasových nudlí, olej, 1 cibule 4-5 šálků hovězího nebo kuřecího vývaru, šálek vařeného drobně nakrájeného hovězího nebo kuřecího masa, šálek vařených nebo sterilovaných fazolek, lžíce sójové omáčky, špetka pepře, zázvoru a glutasolu, sůl, 2 lžíce bílého vína, pažitka
Připravíme si hovězí nebo kuřecí vývar. Povaříme v něm na kroužky nakrájenou cibuli, přidáme drobně usekané vařené maso, šálek zelených pokrájených fazolek. Krátce povaříme.
Mezitím uvaříme vlasové nudle, dáme je okapat a osmažíme dočervena na oleji. Křupavé nudle opět povaříme v polévce až změknou. Současně přidáme pepř a zázvor. Pak polévku ochutíme sójovou omáčkou, glutasolem a podle potřeby osolíme. Přidáme víno a hotovou polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Podáváme horkou v miskách na závěr oběda či večeře jako poslední chod.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)