Kuře ala Jang Kuej-fej

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

4 kuřecí křídla, lžička hnědého (nebo práškového) cukru, lžíce vodky nebo brandy, 6 malých cibulek, 2-3 lžíce nakrájených bambusových výhodnků (celeru, kedlubny, chřestu, zelí, paprik), lžička mletého nebo na plátky nakrájeného zázvoru, 50 ml vývaru, 50 ml vína, lžíce namočených sušených hub, sádlo

ZÁLIVKA:
lžička sójové omáčky, lžička škrobové moučky, lžíce vody

Postup

Kuřecí křídla rozdělíme v kloubech na tři díly, spaříme vroucí vodou a dáme okapat. V hlubší pánvi rozpustíme 2 lžíce sádla a cukr. Když začne cukr měnit barvu, přidáme kuřecí křídla a rychle opečeme ze všech stran spolu s celými cibulkami a bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou) nakrájenými na kostičky. Přidáme houby a zázvor, přilijeme víno a pálenku a krátce podusíme. Pak vyjmeme cibulky a zbytek dusíme 10-15 min. Podle potřeby lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme zálivku a povaříme až pokrm zhoustne. Vrátíme opečené cibulky do pánve a prohřejeme.

Tip

Podáváme s rýží a hlávkovým salátem nebo jako předkrm.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPoloviční hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)