Tykvový salát

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

500 g mladých zeleninových tykví (cukety), 2 lžíce oleje, lžička cukru, lžíce octa, lžíce sójové omáčky, špetka glutasolu, 1/2 lžičky pálivé papriky, pepř, 2 červené čerstvé papriky (kapie), pažitka nebo cibulová nať

Postup

Mladé tykve neloupeme, starší zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky nebo na tenké plátky. Na oleji je opečeme spolu s pálivou paprikou. Necháme vychladnout a zalijeme je marinádou z cukru, octa, sójové omáčky, glutasolu a pepře.

Přidáme na proužky jemně pokrájenou čerstvou červenou papriku (nebo řezanou nakládanou), dobře promícháme a dáme vychladit. Ozdobíme pokrájenou pažitkou nebo mladou cibulovou natí.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)