Zelný salát po čínsku

 
Zdroj: pohlednice

Přísady

500 g bílého zelí, šálek namočených sušených černých hub, 2 lžíce oleje, 1-2 chilli papričky, 2 červené cibule, 2-4 stroužky česneku, lžička zázvoru, cukr, sůl, drcený pepř, lžíce sójové omáčky, lžíce octa, 2 červené kapie

Postup

Zelí nakrájíme na kousky cca 2x2 cm a 10 min. povaříme v lehce osolené vodě. Zvlášť uvaříme předem namočené houby. Přecedíme a zelí i houby dáme okapat. Na oleji opečeme rozdrcenou chilli papričku a olej slijeme na zelí. Červené cibule nakrájíme na kroužky, česnek prolisujeme, kapie nakrájíme najemno a vše přidáme k zelí.

Ochutíme zázvorem, cukrem, solí, hrubě drceným pepřem, lžící sójové omáčky a octem. Promícháme, necháme alespoň 20 min. uležet, podle potřeby přidáme sůl. Salát podáváme vychlazený.

Tip

Podobný salát připravíme i z červeného zelí, kde místo červené cibule použijeme bílou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)